Пълнен печен патладжан

Свежа и бърза рецепта

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

2 с.л. зехтин

2 патладжана

2 скилидки чесън

1/4 ч.л. едър лют червен пипер

400 г нарязани домати от консерва

1 1/2 с.л. каперси

40 г пушен кашкавал

4 слайса прошуто

1/2 връзка див лук

50 г лешници

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете патладжаните. Продупчете ги по цялата повърхност с нож. Поставете ги в тавичка с хартия за печене на дъното. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. След това ги оставете да изстинат.

2. В друга тавичка сипете белени лешници и печете на 180 градуса 10 минути.

3. За доматения соса смачкайте, а след това нарежете на едро скилидките чесън. Запържете го с щипка сол в тенджера със зехтин за 30 секунди. Добавете едрия лют червен пипер и каперсите. Изсипте доматите и разбъркайте. Овкусете с прясно смлян черен пипер. Намалете силата на огъня, захлупете и гответе 20 минути.

4. Разрежете на две половини печените патладжани и разрежете на ромбчета вътрешността на всяка. Подредете ги в тавичка. Върху всяка половина сложете малко настърган кашкавал, след това доматен сос, слайс прошуто и отново настърган кашкавал. Печете патладжаните под грила на фурната за 4-5 минути на 200 градуса, докато кашкавалът се разтопи.

5. Нарежете печените лешници на едро, а дивия лук на ситно. Сервирайте пълнен печен патладжан, поръсен с печени лешници и див лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти