Необходими продукти
300 г кускус (без варене)
100 г бейби спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
2 стръка пресен чесън
120 мл зехтин “Екстра върджин”
60 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Кускусът се подправя със сол и се залива с 20 мл от зехтина и с 600 мл вряла вода.
Покрива се с фолио и се оставя да набъбне за около 5 минути, след това се разбърква и се оставя да се охлади.
Наситнените копър, магданоз, пресен лук и чесън се смесват със спанака и охладения кускус, разбърква се добре и салатата се подправя със сол, черен пипер, останалия зехтин и оцета.
Други рецепти:
- Най-добрите рецепти със спанак
- Крем супа със спанак и кокосово мляко
- Идея за вечеря - паста със спанак
- Тънкости при приготвяне на спанак
- Постна рецепта със спанак и гъби
- Пролетна пита със спанак, тиквички и гъби