Необходими продукти:
1 кг дребни пресни картофи
125 г сирене „Моцарела“
60 г краве масло (със стайна температура)
50 г сирене „Грюер“
50 г крем сирене
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре, разбъркват се с маслото и се овкусяват със сол и черен пипер.
Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
Магданозът се наситнява.
Моцарелата се накъсва, а грюерът се настъргва.
Крем сиренето се разбърква с половината от магданоза, чесъна, моцарелата и грюера.
Сместа се изсипва върху картофите и се допичат до златисто.
Поръсват се с останалия магданоз и се сервират.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна