Необходими продукти за 5 порции:
1 зелена салата
2 връзки репички
1 връзка пресен лук
за топчетата:
200 г цедено кисело мляко
100 г сирене
1 стрък чесън
3 стръка копър
за винегрета:
1 к. ч. зехтин
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч. л. сол
за кротоните:
3 филии хляб
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Салатата, репичките и лукът се измиват и се подсушават. Салатата се реже на ивици, репичките – на парченца, а пресният лук – надребно, и се смесват в салатиера.
2. В купа се слагат киселото мляко, натрошеното сирене, счуканият чесън и наситнените копър и магданоз. С намаслени ръце (или с помощта на две лъжички) се правят топчета.
3. Всички съставките за винегрета се смесват с купичка и се разбъркват.
4. В тиган със сгорещеното олио се запържва нарязаният на малки кубчета хляб. Тиганът се оттегля, кротоните се поръсват с червен пипер и след като се разбъркат, се прехвърлят в чиния.
5. Салатата се овкусява с лимоновия винегрет и се разпределя в чинии за сервиране. Върху всяка порция се подреждат по 5–6 топчета, поръсват се с няколко кротончета и се сервират.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!