Пролетна картофена салата

Овкусена с интересен дресинг

1.8 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти

500 г дребни картофи (пресни)
120 г замразен грах
1 връзка зелени аспержи
1 връзка репички
2 с. л. зехтин
сол на вкус
за дресинга:
1 връзка копър
3 стръка мента
50 мл сок от лимон
50 мл зехтин
1 с. л. горчица
1/2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват, разполовяват се и се слагат в тава. Посоляват се, поливат се със зехтина и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 25 минути. Охлаждат се за 10 минути. 

Аспержите се почистват и долната част се обелва. 

Бланшират се в подсолена, кипяща вода. След това се шокират в леденостудена. 

Грахът също се бланшира в подсолена вода и след това се шокира в леденостудена. 

Репичките се режат на шайби, разбъркват се с картофите, аспержите и граха. 

Ментата и копърът се настиняват. 

От сока от лимон, зехтина, меда и горчицата се прави дресинг. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква с ментата и копъра. 

Зеленчуците се разбъркват с дресинга и се сервират.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти