Необходими продукти:
4 яйца
500 г дребни печурки
1 глава лук шалот
2 стръка мащерка
100 г спанак
100 г царевичен грис
600 мл прясно мляко
60 г краве масло
30 мл зехтин
оцет за поширане
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пармезан“ за поръсване
див лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват и се режат на четвъртинки, лукът се наситнява. Запържват се в зехтина и половината масло. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Спанакът се наситнява.
Млякото се кипва с наситнената мащерка и останалото масло.
Добавя се грисът и се вари, докато се получи кремообразна смес (но не твърда).
Овкусява се със сол и черен пипер.
Прибавя се спанакът и се разбърква.
Полентата се разпределя в чинии, отгоре се поръсва с гъбите и лука.
Яйцата се пошират във вода (смесена с малко оцет) под точката на кипене, докато се забулят, но останат рохки.
Във всяка чиния, върху полентата, гъбите и лука се слага по едно поширано яйце.
Гарнира се с накълцан див лук и настърган пармезан.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още: