Необходими продукти за 4 порции:
300 г зеле
8 с. л. соево олио
5–6 зърна черен пипер
1 люта чушка
6–7 печени чушки
1 стрък праз
за заливката:
2 с. л. тъмен соев сос
3–4 капки сусамово олио
2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. захар
2 щипки сол
Начин на приготвяне:
1. Зелето се нарязва на ивички, залива се с вряла вода, след което се изплаква до охлаждане и се отцежда.
2. В сгорещено олио се запържва за 10 секунди черният пипер и се добавя стритата люта чушка. След секунди сместа се изсипва върху зелето и се разбърква.
3. Печените чушки се нарязват на ивички, а празът – наситно, след което се добавят към зелето.
4. В подходяща купа се смесват соевият сос, ябълковият оцет, захарта, солта и сусамовото олио и се разбиват с помощта на телена бъркалка. Получената смес се излива върху зеленчуците. Салата се разбърква и се оставя да отлежи 30 минути в хладилник, след което се сервира. По желание към салатата могат да се добавят и китайски гъби.
А как се прави панирано зеле, можете да видите във видеото по-горе!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!