Необходими продукти:
4 тиквички
200 г чери домати (различни цветове)
1 голям розов домат
2 скилидки чесън
1/2 връзка босилек
60 мл зехтин (+ за намазване)
30 мл тъмен балсамов оцет
1 ч. л. каперси
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се режат на не много тънки кръгчета, слагат се в купа, посоляват се и се намазват със зехтин.
Пекат се на оребрен тиган от двете страни – до готовност.
Чери доматите се разполовяват, розовият домат се нарязва на кубчета. Двата вида домати се разбъркват с наситнените чесън, босилек и каперси, ригана, сол, черен пипер, зехтин и оцет.
Охладените тиквички се режат на ивички, смесват се с доматите и се разбърква.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Нова лятна салата
Лесни диетични салати
Доматена салата с дресинг от синьо сирене
Салата от червено цвекло
5-те съставки на идеалната салата