Пилешки хапки с кашкавал

Пилешки хапки с кашкавал

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

пилешко филе - 400 гр - 5.72 лв

кашкавал - 100 гр - 2.25 лв

яйца - 2 броя - 1.33 лв

брашно - 1/2 ч.ч. - 0.09 лв

магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв

олио за пържене - 200 мл - 0.84 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Това е една от най-добрите рецепти за пилешки хапки, които сме опитвали. Не толкова хрупкави като модерната класика пиле с корнфлейкс, но пък сочни и със специфичния вкус на разтопен и запържен кашкавал. Децата ще ги харесат, защото са лесни за ядене и могат да се взимат с ръце. Възрастните ще ги оценят като много добро мезе за бира. Можете да ги поднесете като предястие или пък като основно заедно с пържени картофки и голяма салата.

Ако имате 100 г кашкавал и сварено пилешко филе, с което не знаете какво да правите, слагайте бирата в хладилника и запретвайте ръкави! Хапките ще са готови за половин час. Ако тепърва ще варите месото, ще ви е нужно малко повече време, но пак е лесно и бързо готвене. Наборът от продукти за панировката е минимален – брашно, яйца, настърган кашкавал, черен пипер и магданоз. Няма нужда да добавяте други подправки, нека вкусът да е чист и кашкавалът да се усеща.

Вероятно се чудите дали не можете да направите тези пилешки хапки със сурово месо. Отговорът ни е по-скоро отрицателен, защото рискувате панировката да изгори, а месото да остане сурово. На кашкавала, брашното и яйцето им трябва съвсем малко, така че по-добре сварете месото, дори и само за 10 минути.

Излишно е да ви казваме, че кашкавалените пилешки хапки трябва да се ядат топли. Можете да поднесете към тях сос по ваш вкус, но според нас е излишен. Кашкавалът овкусява повече от достатъчно иначе скучното пилешко филе.

Наздраве и добър апетит!

  1.  Сварете пилешкото филе в подсолена вода, след което го отцедете, охладете и нарежете на хапки с еднаква големина.
  2.  В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания на дребно кашкавал, брашното, черния пипер, солта и нарязания магданоз.
  3.  Разбъркайте сместа много добре и прехвърлете в нея нарязаното пилешко филе. Разбъркайте, така че хапките да се овалят от всички страни в кашкавалена панировка.
  4.  Загрейте олио в дълбок съд. С лъжица гребвайте по едно парче пилешко и панировка и изсипвайте в тигана.
  5.  Пържете пилешките кубчета до златисто. Извадете ги върху кухненска хартия и ги поднесете с пържени картофи и свежа салата.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти