пилешко филе - 400 гр
кашкавал - 100 гр
яйца - 2 броя
брашно - 1/2 ч.ч.
магданоз - 1/2 връзки
олио за пържене - 200 мл
сол на вкус
черен пипер на вкус
Това е една от най-добрите рецепти за пилешки хапки, които сме опитвали. Не толкова хрупкави като модерната класика пиле с корнфлейкс, но пък сочни и със специфичния вкус на разтопен и запържен кашкавал. Децата ще ги харесат, защото са лесни за ядене и могат да се взимат с ръце. Възрастните ще ги оценят като много добро мезе за бира. Можете да ги поднесете като предястие или пък като основно заедно с пържени картофки и голяма салата, съветват от Mate Kitchen.
Вероятно се чудите дали не можете да направите тези пилешки хапки със сурово месо. Отговорът ни е по-скоро отрицателен, защото рискувате панировката да изгори, а месото да остане сурово. На кашкавала, брашното и яйцето им трябва съвсем малко, така че по-добре сварете месото, дори и само за 10 минути.
Излишно е да ви казваме, че кашкавалените пилешки хапки трябва да се ядат топли. Можете да поднесете към тях сос по ваш вкус, но според нас е излишен. Кашкавалът овкусява повече от достатъчно иначе скучното пилешко филе.
Наздраве и добър апетит!
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото филе в подсолена вода, след което го отцедете, охладете и нарежете на хапки с еднаква големина.
2. В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания на дребно кашкавал, брашното, черния пипер, солта и нарязания магданоз.
3. Разбъркайте сместа много добре и прехвърлете в нея нарязаното пилешко филе. Разбъркайте, така че хапките да се овалят от всички страни в кашкавалена панировка.
4. Загрейте олио в дълбок съд. С лъжица гребвайте по едно парче пилешко и панировка и изсипвайте в тигана.
5. Пържете пилешките кубчета до златисто. Извадете ги върху кухненска хартия и ги поднесете с пържени картофи и свежа салата.
Внимание: Съдържа яйца, кашкавал и брашно, което може да предизвика алергични реакции.