Пилешки хапки по тайландски

Лесни и различни

Пилешки хапки по тайландски
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г пилешко филе
70 г брашно
30 г корен джинджифил
100 мл прясно мляко
1 яйце
6 стръка пресен кориандър
2 стръка пресен лук
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. печен сусам
1 с. л. оризов оцет
1 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
1 ч. л. мед
сол на вкус
олио за намазване
за соса:
60 мл оризов оцет
60 г мед
2 с. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. царевично нишесте
1 ч. л. сух чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и джинджифилът се смилат на паста в блендер.

Пилешкото се реже на много малки кубчета и се разбърква с ароматната паста, накълцания кориандър и сол на вкус.

Яйцето се разбива и се смесва с брашното и млякото.

Добавят се оцетът, медът, сусамът, лютият пипер и сместа с пилешко. Разбърква се добре.

Тиган с незалепващо покритие се маже с олио и се загрява. От сместа се оформят малки плоски кюфтета и се пържат от двете страни – до готовност.

В касерола се загряват медът, оризовият оцет, лютият сос, чесънът и сол на вкус. Прибавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се, докато сосът се сгъсти.

Хапките се поднасят, полети със соса. По желание се поръсват с нарязан пресен лук и листенца кориандър.

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти