Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 2 порции:
2 пилешки филета
10–15 стерилизирани лозови листа
3–4 с. л. зехтин
за плънката:
100 г овче сирене
100 г козе сирене
100 г краве сирене
1 белтък
1 с. л. нарязан магданоз
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. босилек
за доматения сос:
1/2 буркан стерилизирани домати
4 с. л. зехтин
2 с. л. наситнен магданоз
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Филетата се разрязват така, че да се изтънят добре и да се получат шницели.
2. В подходяща купа се поставят продуктите за плънката и се разбъркват до получаването на хомогенна смес.
3. Върху готварско алуминиево фолио се разстилат лозовите листа и върху тях се слагат месото и плънката. Навива се руло, краищата на фолиото се затварят като бонбон и се слага в тава. Сипват се зехтинът и малко от саламурата на лозовите листа и се пече 20–30 минути в умерено загрята до 180 градуса фурна.
4. Доматите за соса се пасират, подправят се с останалите продукти за него и се кипват за 5 минути.
5. От изпеченото и охладено лозово руло се отделя фолиото, разрязва се на порции по диагонал и се сервира. Поднася се с доматения сос.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още рецепти:
Коктейлни хапки с млечна салата
Зелени хапки
Хапки с луканка и кашкавал
Вегетариански хапки