Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета (охладени)
36 ленти бекон (около 350 г)
1 скилидка чесън
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Дробчетата се почистват и ако има нужда, се режат на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата.
Дробчетата се намазват с овкусената горчица.
Всяко парче се увива в лента бекон. Набучват се на клечки и се поставят в тава, застлана с пергаментова хартия.
Пекат се около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Поднасят се веднага със сос по избор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе