Необходими продукти:
400 г моркови
50 г печени белени фъстъци
50 мл олио
1 зелена люта чушка
1/2 лимон
2 с. л. сусам
1 с. л. черен синап
1 ч. л. семена от кориандър
1/4 ч. л. куркума
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Синапът, сусамът и счуканият кориандър се запържват в олиото, докато станат златисти и много ароматни.
Морковите се оформят на тънки дълги ленти.
Към подправките се добавят накълцаната зелена чушка и куркумата.
Накрая се слагат морковите и се посолява. Готви се 4–5 минути, като морковите не трябва да омекват прекалено.
Салатата се поръсва с лимонов сок, сервира се топла, с натрошени фъстъци.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук