2 питки сирене „Бри“ (по 120 г)
200 г сладко от смокини
50 г печени бадеми със сол
50 г сушени смокини
50 г печени орехи
50 мл бренди
солени бисквити за поднасяне
Начин на приготвяне:
Сушените смокини се нарязват на кубчета и се накисват в брендито за 30 минути. След това се отцеждат.
Бадемите и орехите се накълцват и се смесват със сладкото от смокини и сушените смокини.
Сиренето се слага в съд за печене и се залива със сместа.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато се разтопи – 12–15 минути.
Сервира се топло с крекери.
Други рецепти:
Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи
Кокетни парти тарталети
Как се приготвят пълнени гъби
Тортичка от сирене "Бри"
Лесен десерт – маскарпоне с къпини