4 големи картофа
250 г дребни печурки
2 глави шалот
2 скилидки чесън
1/3 връзка магданоз
1 ч. ч. цедено кисело мляко
80 г сирене „Пекорино”
4 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се увиват в алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час и 30 минути.
Гъбите, чесънът и шалотът се нарязват наситно и се запържват в загретия зехтин. След около 5 минути се добавя наситненият магданоз и се овкусява със сол и черен пипер. Съдът се сваля от котлона.
В изпечените картофи се прави разрез и се слага от настърганото сирене „Пекорино” и от гъбената смес. Отгоре се слагат по 1–2 лъжици цедено мляко и се поръсва с нарязан наситно пресен лук.
Още рецепти:
- Печени картофки с бира в плик
- Пролетни картофи на фурна
- Пилешки бутчета с пресни картофи
- Вкусно постно ястие с пресни картофи