Печени картофи с бекон

Печени картофи с бекон

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти
  • пресни картофи - 1,5 кг - 2.99 лв
  • бекон - 450 гр - 14.15 лв
  • моркови - 3-4 бр - 0.40 лв
  • зелен лук - 1 връзка - 1.69 лв
  • чесън - 4-5 скилидки - 0.32 лв
  • масло - 60 гр - 1.58 лв
  • бира - 250 мл - 0.60 лв
  • пресен розмарин - 3-4 стръка - 0.58 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Искате рецепта за бърза и лесна вечеря, която се готви сама – направете си печени картофи с бекон. Слагате всичко в тавата, включвате фурната и след по-малко от час можете да сложите масата. Вие ще прецените дали вкусните картофи с бекон да бъдат основното ястие и да ги поднесете със свежа салата, или да ги поднесете само за загрявка. Много хитро ястие, между другото, ако ви изненадат гости, които не сте планирали да нахраните, но пък и не можете да оставите на празна маса.

Тези печени картофи с бекон имат великолепен пролетно-летен вкус, защото се приготвя с пресни картофи и зелен лук, характерния вкус, който бирата дава, чесън и розмарин. И за да добавим малко зеленчукова сладост, комбинирахме картофките с нарязани на едри парчета моркови. Когато се запекат с подправки, стават неустоими.

Няма проблем да си направите гозбата и със стари картофи, пак ще е апетитно и никой няма да го върне. С пресни картофи просто има различен вкус. Знаете, като картофите соте – стават едни, когато са направени с млади картофчета и различни, с много по-плътен вкус, когато ползвате стари.

Между другото, комбинацията от картофи и розмарин не е характерна за нашата кухня и стана популярна през последните години. Ако не ви допада, пропуснете го. И без него ястието ще стане също толкова вкусно. За финал може да го поръсите с накълцано прясно люто чушле.

Добър апетит!

  1.  Измийте картофите и, ако са по-едри, ги нарежете на половинки. Сложете ги в тава и към тях добавете измитите, обелени и нарязани на кръгчета моркови.
  2.  Овкусете със сол и черен пипер, добавете нарязания на кубчета бекон, разпределете маслото, разбъркайте и залейте с бира. Покрийте с алуминиево фолио и печете за около 30-35 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  3.  Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и подправете с ситно нарязания пресен лук, розмарин и чесън. Разбъркайте добре и върнете във фурната за още 10-15 минути. Извадете и сервирайте.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти