картофи - 1 кг
масло - 50 гр
олио - 50 мл
чесън - 2-3 скилидки
прясна мащерка на вкус
пресен розмарин на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво картофите и, без да ги белите, ги нарежете на шайби с дебелина 2-3 мм.
2. Поставете ги в купа и ги залейте с разтопеното масло и олиото. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. След това прибавете обеления накълцан чесън, както и почистените и нарязани мащерка и розмарин. Разбъркайте добре отново и оставете встрани.
3. Пригответе форма за мъфини, като предварително я намажете с мазнина от купата с картофи.
4. Подредете шайбите от картофи една върху друга във всяко от гнездата.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути до златист загар.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.