Патладжани в зехтин

Съхранявани в буркан, за да се наслаждаваме на вкуса за по-дълго време

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

3 патладжана

3 скилидки чесън

1 връзка магданоз

зехтин

сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета.

2. Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратко и извадете чесъна.

3. Подредете кръгчета патладжан в тиганите и ги изпържете до златисто, от двете страни. Добавете нарязан магданоз и разтръскайте енергично тиганите. Извадете върху чиста марля, за да се отцедят и изстинат. По същия начин изпържете всички патладжани.

4. В предварително стерилизирани буркани сипете на дъното зехтин. Подредете няколко кръгчета пържен патладжан и залейте с още зехтин. Продължете реденето до запълване на обема на буркана. Затворете херметически. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти