Необходими продукти за 4 порции:
800 г патладжани
200 г кашкавал
олио за пържене
сол на вкус
за соса:
600 г стерилизирани домати
4 скилидки чесън
150 г червен или обикновен лук
1 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните се нарязват на шайби и се оставят осолени в съд за около 20 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това се пържат в сгорещено олио до златисто.
2. Сосът се приготвя, като доматите се пасират, накълцват се лукът и чесънът и се овкусява със сол и черен пипер. Накрая се слага мащерката и се разбърква.
3. С приготвения сос се залива дъното на съд за печене. Отгоре се нареждат патладжаните и се настъргва кашкавалът. Пече се 7–8 минути на 250 градуса.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Салата с патладжан и печено сирене
Кълцана салата с чушки и патладжан
Кюфтенца от патладжан с доматен сос и кашкавал
Ето и още една видео рецепта с патладжани: