Необходими продукти
350 г риба тон в мазнина (от консерва)
150 г крем сирене
60 г орехи
30 мл студено пресован зехтин
6 стръка див лук
1/2 лимон
1 ч. л. лют сос
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Орехите се счукват в хаванче. Рибата тон се намачква с вилица, смесва се с крем сиренето и орехите.
Пастетът се овкусява с наситнения див лук, сухия чесън, сол, черен пипер, лимоновия сок и лют сос.
Хлябът се нарязва на филии и се запича на грил тиган от двете страни. Намазва се със зехтин и се охлажда.
Пастетът се сервира върху хляба.
Прочетете още:
Интересно основно, което лесно се превръща в сандвич