чушки печени - 5 бр
чесън - 2 скилидки
сирене - 100 гр
олио - 40 мл
магданоз - 3 стръка
черен пипер на вкус
Останали са ви няколко печени чушки в хладилника или пък суровите започват да губят апетитния си вид. В единия край на кутията стои самотно парче сирене. Най-хубавото, което можете да направите за тях и за себе си, е да им добавите скилидка чесън и няколко стръка магданоз и да ги превърнете във вкусна разядка. Поднесете я с препечени филийки хляб или пък сухари, предлагат от Mate Kitchen.
Пастетът от печени чушки носи сладостта на всяка уютна вечер вкъщи. Той е една от онези простички и уютни рецепти, които те карат да се отпуснеш и да забравиш за всичко. Не му трябва нищо друго, освен чаша вино или друга любима напитка, и приятели, с които да го споделите. В случай че обичате люто, можете да му добавите и люта чушка, съветват от Mate Kitchen. Все пак не прекалявайте с нея, защото парещото усещане ще убие целия вкус.
Без чесън вкусът на разядката няма да е същият. Ако обаче ви идва в повече и решите да си го спестите, можете да предложите пастета дори за закуска. Тогава просто заменете виното с чаша топъл билков чай. Ммм… Вълшебство!
Начин на приготвяне:
1. Обелете печените чушки и ги разбийте в блендер.
2. Добавете олиото, сиренето, магданоза и чесъна. Подправете с черния пипер и разбъркайте до хомогенна смес без твърде едри парчета.
3. Оставете пастета от печени чушки на студено за час, за да могат вкусовете да се смесят.
4. Намажете го върху препечени филийки или сухари и го поднесете с напитка по желание.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.