Необходими продукти за 30-40 броя:
250 мл вода
125 г брашно
80 г краве масло
150 г ситно настърган пармезан
4 яйца
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180 градуса, а в тенджера кипваме водата, солта и кравето масло. След това изсипваме и брашното в нея. Бъркаме сместа с дървена лъжица до образуване на гладко тесто.
После я отстраняваме от огъня и я изчакваме да изстине. Едно по едно прибавяме и яйцата, като хубаво ги разбъркваме с дървена лъжица до поемането им от тестото.
Накрая добавяме настърганият пармезан. С леко набрашнени ръце оформяме топчета от тестото с големината на орех. Поставяме ги на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.
Печем предястието около 30 минути до златисто и го поднасяме охладено.
Пармезанови топчета
От раз се превърнаха в "Grande Amore Mio"
10176