сирене - 400 гр
слънчогледови семки белени - 50 гр
галета - 50 гр
чесън - 1 скилидка
магданоз - 3 стръка
яйца - 2 бр.
черен пипер (на вкус)
Панираните топчета от сирене със слънчогледови семки на Mate Kitchen са еднакво вкусни и топли, и студени. Единствената разлика е, че когато са топли, са една идея по-ароматни. Това, което ни харесва в тази рецепта, е, че панировката запазва свежия вкус на чесъна и магданоза. От загряването в тигана те не се готвят, а само отпускат ароматите си и овкусяват сиренето по чудесен начин. Слънчогледовите семки пък придават приятна хрупкавост.
Те са чудесно решение за домашно парти с приятели. Правят се бързо и лесно, освен това са икономични. Поднесете вкусните топчета от сирене с цели чери доматчета, ивички сурова чушка или краставици, маслини и други добавки, които също могат да се ядат с ръка.
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте сиренето и го смесете с беления слънчоглед, черния пипер, нарязания на дребно чесън и накълцания магданоз.
2. Оформете малки топчета от сирене.
3. Оваляйте ги в галета, потопете ги в разбито яйце и ги изпържете в нагорещено олио.
Внимание: Съдържа яйца и сирене, които могат да предизвикат алергични реакции.