Необходими продукти за 6 порции:
3 супени лъжици зехтин
20 г бекон
20 г накълцано свинско, говеждо или пилешко месо (по желание)
1 супена лъжица доматено пюре
1 филия хляб
20 г пармезан
1 жълтък
индийско орехче
сол
пипер
За панировката:
брашно
2 разбити яйца
80 г галета
Начин на приготвяне:
Запържете в зехтин бекона и накълцаното месо, прибавете доматеното пюре и разбъркайте. Натрошете филията хляб, предварително накисната в прясно мляко и след това изцедена, добавете настъргания пармезан, жълтъка и подправете с индийско орехче, сол и пипер на вкус.
С получената смес напълнете 60 големи зелени маслини без костилки. Оваляйте ги в брашно, след това в разбитите яйца, а после ги търкулнете в галета и ги изпържете в силно сгорещен зехтин. Извадете ги с решетеста лъжица върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината, и сервирайте с резен лимон.
Панирани маслини
Предложения със средиземноморски аромат
16716