1 малка глава карфиол
1/2 ч.ч. брашно от нахут
1/3 ч.ч. вода
15 г масло
1 скилидка чесън
1/2 ч.ч. чили сос
1 ч.л. соев сос
2 с.л. кленов сироп
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. В купа сипете брашното и добавете сол. Разбъркайте. Постепенно добавете водата, като разбърквате. Трябва да получите гладка смес с консистенция на смес за палачинки.
2. Накъсайте карфиола на средно големи розички. Оваляйте добре всяка розичка в сместа. Подредете розичките в тава, постлана с хартия за печене.
3. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути. След това обърнете розичките и печете още 10 минути, до златисто.
4. Докато карфиолът разтопете маслото. Към него добавете обелената скилидка чесън, чили соса, соевия сос и кленовия сироп. Разбъркайте добре.
5. Оваляйте още топлия карфиол в пикантната смес и поднесете веднага.