Необходими продукти:
1 глава карфиол
30 г краве масло
3 яйца
100 мл прясно мляко
100 г кашкавал
2 супени лъжици галета
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и накъсайте на розички главата карфиол. Кипнете вода в дълбока тенджера, посолете и изсипете карфиола. Варете го около пет минути и го отцедете.
Намажете дъното и стените на огнеупорен съд с маслото. Подредете карфиола, овкусете го със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата с млякото и залейте карфиола. Посипете ястието с галетата и го сложете в загрята фурна, докато се зачерви.
След това добавете и настъргания кашкавал, върнете карфиола във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Сервирайте огретена топъл като основно ястие или като гарнитура към риба или месо.
Огретен
От карфиол
28313