Огретен

От карфиол

Огретен
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 глава карфиол
30 г краве масло
3 яйца
100 мл прясно мляко
100 г кашкавал
2 супени лъжици галета
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Измийте и накъсайте на розички главата карфиол. Кипнете вода в дълбока тенджера, посолете и изсипете карфиола. Варете го около пет минути и го отцедете.

Намажете дъното и стените на огнеупорен съд с маслото. Подредете карфиола, овкусете го със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата с млякото и залейте карфиола. Посипете ястието с галетата и го сложете в загрята фурна, докато се зачерви.

След това добавете и настъргания кашкавал, върнете карфиола във фурната, докато кашкавалът се разтопи.

Сервирайте огретена топъл като основно ястие или като гарнитура към риба или месо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти