За блата:
8 с.л. настърган пармезан
8 с.л. галета
4 с.л. разтопено масло
черен пипер на вкус
За пълнежа:
1 с.л. мазнина (олио/зехтин)
1 глава лук, нарязана на дребно
2-3 скилидки чесън, накълцани на дребно или смлени
250 г сирене "Рикота" (или друго крема сирене) на стайна температура
1 яйце
60 мл готварска сметана
100 г пушена сьомга
Начин на приготвяне:
Блатът се приготвя като всички продукти за него се смесват до получаване на хомогенна текстура. След това сместа се разпределя равномерно по дъното на форма, която предварително е застлана с хартия за печене. Фурната се загрява до 350 градуса.
Лукът и чесънът се сотират в загрята мазнина. Сиренето се разбива заедно с яйцето, добавя се сьомгата и лукът и всичко се пасира до гладка смес. Прибавя се сметаната и се доразбива. Сместа се изсипва върху кората. Кейкът се пече около час или до образуване на златиста коричка.
Отгоре може да се гарнира допълнително с парченца сьомга или хайвер.
Нестандартен чийзкейк
Време е за кулинарен експеримент
15551