1 кг миди с черупки (новозеландски или черни)
6 стръка магданоз
2 скилидки чесън
1 лимон
60 г галета
50 мл студено пресован зехтин
50 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Мидите се почистват и се слагат в тенджера. Заливат се с виното, похлупват се и се готвят 1–2 минути на умерен огън.
Ядките се отделят от черупките. Всяка мидена ядка се поставя в черупка.
Чесънът се стрива на паста, магданозът се накълцва и се разбъркват в купа с галетата, сол, черен пипер и зехтина.
Мидите се поръсват с тази смес и се подреждат в тава върху морска сол.
Пекат се 5–10 минути на горното ниво в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Сервират се в черупките с парчета лимони.
Прочетете още:
Как се отървах от най-големия си фетиш