Необходими продукти за 4 порции:
4 домата
200 г сирене
за винегрета от босилек:
4–5 листа пресен босилек
1 с. л. горчица
2 с. л. оцет
6–7 с. л. зехтин
1–2 щипки сол
за пастата от маслини:
100 г маслини (без костилките)
50 г орехови ядки
4 филета аншоа
2 скилидки чесън
4–5 стръка магданоз
1 к. ч. олио
Начин на приготвяне:
1. Доматите се нарязват на дебели шайби.
2. Продуктите за пастата от маслини се наситняват, поставят се във висок съд и се пасират, като постепенно се налива олиото.
3. Горчицата за винегрета се разбива с оцета, постепенно се сипва зехтинът, посолява се и се поръсва с наситнените листа босилек.
4. С помощта на метален пръстен от сиренето се изрязват 4 кръга с големината на доматените шайби.
5. В подходяща чиния се слага доматена филийка, полива се с винегрет и отгоре се поставя намазано с пастата от маслини парче сирене. Затваря се с друга доматена филийка и отново се полива с винегрет.
Други рецепти:
Време е за... тапас парти
Касапско мезе
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!