Мезе за мастика

Готово за 10 минути

Мезе за мастика
Снимка: Бон Апети
1 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
4 домата
200 г сирене

за винегрета от босилек:
4–5 листа пресен босилек
1 с. л. горчица
2 с. л. оцет
6–7 с. л. зехтин
1–2 щипки сол

за пастата от маслини:
100 г маслини (без костилките)
50 г орехови ядки
4 филета аншоа
2 скилидки чесън
4–5 стръка магданоз
1 к. ч. олио

Начин на приготвяне:

1. Доматите се нарязват на дебели шайби.

2. Продуктите за пастата от маслини се наситняват, поставят се във висок съд и се пасират, като постепенно се налива олиото.

3. Горчицата за винегрета се разбива с оцета, постепенно се сипва зехтинът, посолява се и се поръсва с наситнените листа босилек.

4. С помощта на метален пръстен от сиренето се изрязват 4 кръга с големината на доматените шайби.

5. В подходяща чиния се слага доматена филийка, полива се с винегрет и отгоре се поставя намазано с пастата от маслини парче сирене. Затваря се с друга доматена филийка и отново се полива с винегрет.

Други рецепти:

Време е за... тапас парти
Касапско мезе

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти