Продукти:
8 яйца
1 супена лъжица настъргана портокалова кора
2 супени лъжици листа от черен чай
50 мл тъмен соев сос
1 зърно анасон
10 зърна черен пипер
1-2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Сварете яйцата за 7-8 минути. Извадете ги от водата и с малка лъжичка натрошете черупката им. Сложете яйцата в малка тенджерка. Сипете върху тях всички останали продукти и долейте вода, за да се покрият.
Нека врат в маринатата още 10 минути. Оставете ги да се охладят и ги приберете за една нощ в хладилника заедно с маринатата. Обелете яйцата преди сервиране.
Поднасяйте ги със зелена салата или майонеза. Ако не искате да са чак толкова наситени на вкус, не ги дръжте цяла нощ в маринатата, а само няколко часа. Достатъчно солени са от соевия сос и солта, затова не ги солете допълнително.
Може да ги мариновате и в други подправки като замените анасона с кардамон, карамфил или канела.
Мариновани яйца в черен чай
Стават за ядене по всяко време на денонощието
18258