Мариновани яйца в черен чай

Стават за ядене по всяко време на денонощието

Мариновани яйца в черен чай
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:
8 яйца
1 супена лъжица настъргана портокалова кора
2 супени лъжици листа от черен чай
50 мл тъмен соев сос
1 зърно анасон
10 зърна черен пипер
1-2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:
Сварете яйцата за 7-8 минути. Извадете ги от водата и с малка лъжичка натрошете черупката им. Сложете яйцата в малка тенджерка. Сипете върху тях всички останали продукти и долейте вода, за да се покрият.

Нека врат в маринатата още 10 минути. Оставете ги да се охладят и ги приберете за една нощ в хладилника заедно с маринатата. Обелете яйцата преди сервиране.

Поднасяйте ги със зелена салата или майонеза. Ако не искате да са чак толкова наситени на вкус, не ги дръжте цяла нощ в маринатата, а само няколко часа. Достатъчно солени са от соевия сос и солта, затова не ги солете допълнително.

Може да ги мариновате и в други подправки като замените анасона с кардамон, карамфил или канела.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти