600 г прясна аншоа
1 глава червен лук
мариновани каперси
сол и черен пипер
3 скилидки чесън
червен винен оцет
зехтин
Начин на приготвяне:
Почистете аншоата, махнете главите, вътрешностите и костите. Изплакнете филетата във вода с много лед. След това ги подсушете.
Леко посолете дъното на дълбока стъклена купа и подредете филетата аншоа в нея. Поръсете ги със сол и пипер и ги покрийте с много тънки резени червен лук и скилидки чесън.
Подправете рибата като добавите малко домашен оцет. Покрийте с прозрачно фолио и оставере рибата 2-3 часа в хладилника, за да се маринова. Ако искате рибата да бъдат по-кисела, трябва да ги мариновате по-дълго време.
Извадете аншоата от оцета и го отцедете. Подредете филетата в чиния и гарнирайте с лук и мариновани каперси. Поръсете със зехтин.
Други рецепти с риба:
Макарони с риба тон
Банички с риба тон
Как се пържи дребна риба
Съвети за пазаруване на риба
6+1 причини да ядете риба