125 г бейби спанак
150 г сирене
100 г киноа
50 рукола
8-10 бр. чери домати
1 авокадо
2 сварени яйца
50 г пармерзан
100 г сьомга
за дресинга:
1 ч. л. горчица
1 ч. л. мед
3 с. л. зехтин
1 с. л. соев сос
Днес ще готвим заедно с Йоана от X Factor. Тази седмица те я VIP готвач в кулинарната поредица "Хапка", за да представи любимата си рецепта.
"Един артист трябва да поддържа външния си вид, затова трябва да се храни здравословно", споделя певицата, преди да сложи престилката и да приготви точно такава салата.
Киноата се сварява, изцежда се и се оставя да се охлади.
Спанакът и руколата се смесват. Обеленото авокадо се нарязва. Към зелените съставки се прибавят още чери домати, раздробено сирене и яйца (сварени).
За финал се добавят вече охладената киноа и сьомгата. Разбърква се добре с дресинга и поръсвате с пармезан.
Прочетете още:
- Салата от червено цвекло
- Пъстрата руска салата
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Бърза зелена салата с маринован лук