130 г кускус без варене
1 с. л. зехтин
1 тиквичка
1 домат
120 г овче сирене
сол на вкус
за дресинга:
50 мл зехтин
2 с. л. сок от лайм
1 скилидка чесън
1 стрък мента
1/2 с. л. мед
сол на вкус
Днешното ни предложение за салата спокойно може да замени основно ястие в летните месеци.
Кускусът се посолява, залива се с кипяща вода, покрива се с фолио и се оставя да набъбне.
Чесънът се смачква на паста с малко сол и се смесва с меда, сока от лайм, зехтина и наситнената мента.
Готовият кускус се разбърква внимателно с вилица.
Тиквичката се реже по дължина и се намазва със зехтин.
Пече се на грил.
След това се нарязва на едри кубчета.
Доматът също се реже на кубчета.
Зеленчуците се смесват с кускуса, овкусява се с дресинга и се разбърква.
Сиренето се реже на парчета, намазва се със зехтин и се пече на скара, върху алуминиево фолио.
Кускусът се поднася със сиренето.
Прочетете още:
- Пъстра салата с телешко
- Салата от червено цвекло
- Пъстрата руска салата
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Бърза зелена салата с маринован лук