Необходими продукти
- 3 домата
- 2 стръка стеблена целина
- 1 кочан царевица
- 1 зелена чушка
- 1 краставица
- 1 глава червен лук
- 1/2 връзка босилек
- 50 г зелени маслини
- сол на вкус
- зехтин за намазване
- за дресинга:
- 80 мл зехтин
- 50 мл бял винен оцет
- 1 скилидка чесън
- 1 ч. л. ретро горчица
- 1 ч. л. мед
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Царевицата се маже със зехтин, посолява се и се запича на тиган, от всички страни. Изважда се и зрънцата се отделят от кочана.
Чушката се почиства и се реже на кубчета, а босилекът се наситнява. Лукът, почистените от семките домати, обелените стръкове целина и краставица се режат на малки кубчета. Маслините се режат наситно. Така подготвените зеленчуци се смесват в купа.
Оцетът се разбърква с горчицата, зехтина, стрития на паста чесън, меда, сол и черен пипер. Салатата се подправя с дресинга. По желание се поднася с печени тиквени семки.
Прочетете още:
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Бърза зелена салата с маринован лук