Необходими продукти:
400 г бейби моцарела
4 филии бял хляб
4 стръка мащерка
3 яйца
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
брашно за овалване
олио за пържене
за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч. л. захар
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина.
Наливат се доматите, овкусява се със сол и захар и се готви на слаб огън около 10 минути.
Моцарелата се отцежда и се подсушава.
Хлябът се смила в блендер, смесва се с накълцаната мащерка, сухия чесън, червения пипер и сол.
Яйцата се разбиват.
Топките моцарела се овалват в брашно, потапят се в яйца и се покриват с ароматните трохи.
След това отново се панират в брашно, яйца и трохи.
Пържат се на маслена баня.
Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят със соса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Пилешка пържола
Картофи със сирене на фурна
Запечени картофи със сирене
Лесна рецепта за ароматни картофи на фурна
Мезе за мастика