600 г пуешко филе
200 г кашкавал
200 г пушен бекон
50 мл течна животинска сметана
1/4 ч.л. пушен червен пипер
1/4 ч.л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
За панировката:
2 яйца
брашно за овалване
галета за овалване
За соса:
200 г майонеза
200 г кисело мляко
1 с.л. сухо къри
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пуешкото филе много ситно. Половината от месото приберете във фризера за 20 минути. След това го извадете и го смелете в блендер. Налейте и сметаната на тънка струйка.
2. Нарежете на ситно бекона и настържете кашкавала.
3. Към пюрираното месо добавете бекона, останалото пуешко месо, кашкавала и овкусете с риган, пушен червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Оформете фитили с помощта на стреч фолио и ги завържете. След това завийте в алуминиево фолио. Поширайте за 12-13 минути. Охладете във вода с лед и нарежете на парчета.
5. Оваляйте ги в брашно и след това потопете в разбитите яйца. Накрая оваляйте в галета.
6. Пържете на маслена баня до златисто.
7. За соса кипнете 200 мл вода с кърито, редуцирайте до 50 мл и прецедете през фина цедка. Разбъркайте охладената течност с майонезата и киселото мляко.
8. Сервирайте крокетите със соса.
Съвет: Ако не искате да пържете, може да запечете крокетите във фурната на 200 градуса до златисто.