Необходими продукти за 2 порции:
500 г пилешки крилца
20 г краве масло
1 скилидка чесън
1–2 резена пресен джинджифил (1 ч. л. сух)
сол на вкус
пресен лук за поръсване
За соса:
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. мед
Начин на приготвяне:
1. Крилцата се почистват и се разрязват надве. Натриват се добре със сол и се запържват в предварително загрятото масло. Първите 3–4 минути не се разбъркват.
2. След това се обръщат и се поръсват с наситнените джинджифил и чесън. След около минута се налива един пръст топла вода и се задушават 10–15 минути под капак.
3. Лимоновият сок се разбива с меда, крилцата се заливат с приготвения сос и се задушават, докато почти целият сос се изпари.
4. Преди сервиране се поръсват с нарязан наситно пресен лук.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!