Кремообразна полента със сотирани гъби

🍄🍄🍄

1 от общо 2 гласа
50 мин.
Необходими продукти

200 г фино царевично брашно

1 литър вода

100 г пармезан

40 г масло

1 с.л. зехтин

200 г бекон

400 г гъби (печурки, кафяви печурки, еноки, кладница)

1 скилидка чесън

шепа магданоз

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загрейте вода почти до точката на кипене. Добавете сол. Сипете царевичното брашно на тънка струйка, като разбърквате с помощта на дървена лъжица или шпатула. Гответе полентата на слаб огън, в продължение на 30 минути, като разбърквате през 3-5 минути.

Добавете предварително настъргания пармезан и маслото. Разбъркайте докато се разтопят и дръпнете от огъня.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Нарежете бекона на кубчета. В тиган запържете първо бекона за 4-5 минути. След това добавете обелените и смачкани скилидки чесън и гъбите. Сотирайте ги като почти непрекъснато ги разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая поръсете с нарязан магданоз.

Сипете топла полента в дълбока чиния. Върху нея сипете от сотираните гъби. Поръсете с тънка струйка зехтин и поднесете.

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти