Колкото и пипкаво да е почистването на почти половин килограм лукчета, неуморните усилия ще се увенчаят със сочен и ароматен резлтат, който чудесно може да разнообрази традиционните рецепти за Бъдни вечер.
Необходими продукти за 6 порции:
450 г почистени дребни лукчета
50 мл винен оцет
3 с. л. зехтин
3 с. л. захар
3 с. л. доматено пюре
½ ч. ч. тъмни стафиди
1 дафинов лист
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Лукчетата, оцетът, зехтинът, захарта, доматеното пюре и стафидите се слагат в тенджера заедно с 300 мл вода и се посоляват. Оставят се да къкрят около 25 мин. непокрити, докато се изпари почти цялата течност.
Изважда се дафиновият лист и се сервира със стайна температура.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Пълнени сушени чушки с ориз и булгур