В кухнята понякога стават чудеса. Като тази вариация на прословутата салата от Капри, в която доматите са заменени с ягоди, чиято сладост се балансира от руколата и черния пипер.
Необходими продукти за 6 - 8 порции
1 салата айсберг
100 г рукола
300 г малки топки моцарела
500 г ягоди, нарязани на резенчета
3 стръка пресен лук, нарязан
10 листа пресен босилек
За дресинга:
8 с. л. зехтин
3 с. л. балсамов оцет
½ ч. л. морска сол
прясно смлян черен пипер
1 ч. л. мед
За поднасяне:
чаши за маргарита
1 ч. л. мед
2 с. л. малдонска, хималайска или розова сол
Начин на приготвяне:
Ръбовете на чашите се намазват с меда и се топват в солта.
За дресинга всички продукти се смесват заедно.
За салатата айсбергът се накъсва на малки парченца и се разбърква с руколата, лука, моцарелата и ягодите. Разбърква се с дресинга и се разпределя в чашите.
Във всяка чаша може да се сложи шишче с моцарела и цяла ягода, поръсена с прясно смлян черен пипер и капка редуциран балсамов оцет.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи
Салата с мариновано цвекло и синьо сирене