Катък с тиквички и орехи

Свежа лятна разядка

4 от общо 4 гласа
40 мин.
Необходими продукти

240 г катък от биволско мляко

200 г цедено кисело мляко

3 тиквички

2 скилидки чесън

1/4 връзка копър

100 г орехи

сол на вкус

зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичките на шайби с дебелина 1/2 см и ги намажете с половината от зехтина.

2. Запечете ги на грил тиган до златисто от двете страни.

3. След това ги нарежете на кубчета.

4. Запечете ореховите ядки във фурна, загрята на 180 градуса, за 10 минути. След това ги накълцайте.

5. В купа разбъркайте цеденото кисело мляко, катъка, тиквичките, чесъна, орехите и накълцания копър.

Съвет: Добре е да оставите катъка да престои 20–30 минути в хладилника.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти