Кашкавалено руло с шунка и сирене “Крема”

Бързо и апетитно предястие

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

кашкавал - 300 гр 

шунка - 3 парчета 

крема сирене - 1 пакет 

пресен лук - 1 стрък 

маслини - 30 гр 

Да се направи кашкавалено руло не е никак трудно. Просто се сещаме рядко за тази възможност. Свикнали сме да поднасяме кашкавала като мезе или да го слагаме на запечени сандвичи. Той обаче предлага доста повече възможности – от добре познатия паниран кашкавал, през кашкавалени кюфтета, до кашкавалено руло като в тази рецепта на Mate Kitchen.

Прави се изключително лесно. Просто настърганият кашкавал се разпределя на тънък пласт върху тава, покрита с алуминиево фолио или хартия за печене. Нататък е ясно – във фурната, за да се разтопи, подреждате плънката и завивате, докато е още мек. Воала!

Начин на приготвяне:

1. Настържете кашкавала и го разпределете равномерно върху правоъгълна тава, покрита с алуминиево фолио.

2. Сложете го в загрята фурна колкото да се разтопи и да се получи плътен блат. През това време нарежете лука на ситно.

3. Преместете листа фолио с разтопения кашкавал върху работната повърхност и подредете в единия край по дължина парчетата шунка.

4. Намажете ги със сиренето, разпределете лука и маслините и навийте стегнато руло с помощта на фолиото.

5. Оставете го на студено, за да стегнат кашкавалът и плънката.

6. Нарежете охладеното кашкавалено руло по диагонал и го поднесете.

Внимание: Съдържа кашкавал и крема сирене, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти