кашкавал - 300 гр
шунка - 3 парчета
крема сирене - 1 пакет
пресен лук - 1 стрък
маслини - 30 гр
Да се направи кашкавалено руло не е никак трудно. Просто се сещаме рядко за тази възможност. Свикнали сме да поднасяме кашкавала като мезе или да го слагаме на запечени сандвичи. Той обаче предлага доста повече възможности – от добре познатия паниран кашкавал, през кашкавалени кюфтета, до кашкавалено руло като в тази рецепта на Mate Kitchen.
Прави се изключително лесно. Просто настърганият кашкавал се разпределя на тънък пласт върху тава, покрита с алуминиево фолио или хартия за печене. Нататък е ясно – във фурната, за да се разтопи, подреждате плънката и завивате, докато е още мек. Воала!
Начин на приготвяне:
1. Настържете кашкавала и го разпределете равномерно върху правоъгълна тава, покрита с алуминиево фолио.
2. Сложете го в загрята фурна колкото да се разтопи и да се получи плътен блат. През това време нарежете лука на ситно.
3. Преместете листа фолио с разтопения кашкавал върху работната повърхност и подредете в единия край по дължина парчетата шунка.
4. Намажете ги със сиренето, разпределете лука и маслините и навийте стегнато руло с помощта на фолиото.
5. Оставете го на студено, за да стегнат кашкавалът и плънката.
6. Нарежете охладеното кашкавалено руло по диагонал и го поднесете.
Внимание: Съдържа кашкавал и крема сирене, които могат да предизвикат алергични реакции.