Необходими продукти:
500 г картофи
3-4 скилидки чесън
масло
олио или зехтин
копър
кашкавал
Начин на приготвяне:
Избираме еднакви по размер картофи и ги сваряваме цели, без да ги белим. След като станат готови, ги охлаждаме и обелваме. Когато изстинат напълно, ги нарязваме на кубчета.
В по-дълбок тиган или тенджера загряваме малко масло, смесено със зехтин или олио. Докато мазнината се затопли, нарязваме на ситно скилидките чесън и ги запържваме.
Щом чесънът започне да придобива златист цвят, прибавяме картофите, но не ги разбъркваме често, за да не станат на каша.
Преди да отместим тигана от котлона, посоляваме ястието и добавяме копър. Сервираме картофите топли, поръсени с кашкавал.
Картофи соте по кръчмарски
Точна идея в графата с леките ястия
42346