2 патладжана (тънки)
50 мл светъл соев сос
50 мл зехтин
2 ч. л. мед
1 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се режат на филийки, посоляват се и се оставят за 15 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се и се подсушават добре.
Соевият сос се разбърква със зехтина, меда, пушения червен пипер, сухия чесън, сол и черен пипер на вкус.
Патладжаните се намазват със сместа, прехвърлят се в тави, застлани с хартия за печене и се пекат около 10 минути в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор. Обръщат се и се пекат още 8 минути.
След това се оставят да се охладят.