Необходими продукти за 2-3 порции:
1 картоф
щипка сол
1 с.л. оцет
120 г карфиол
100-120 г зелен фасул
1 голям морков
100 г соеви кълнове
100 г краставица
За дресинга:
40 мл олио
1 червена люта чушка
2 скилидки чесън
150 г фъстъчено масло
2 ч.л. кафява захар
сокът от 1 лайм
1/2 ч.л. сусамово олио
1 с.л. тъмен соев сос
1/2 кубче зеленчуков бульон
200 мл вода
За сервиране:
3 сварени яйца
пера див лук
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона. Сварете леко картофа. По-късно добавете карфиола, зеления фасул и моркова за 2 минути. Накрая сложете и соевите кълнове. Отцедете зеленчуците, изплакнете ги със студена вода.
Нарежете чушката и чесъна, запържете ги в уок с 40 мл олио. Добавете фъстъченото масло, кафявата захар, сока от лайм, сусамовото олио, соевия сос. Разбъркайте, сипете 200 мл вода и бульона.
Нарежете краставицата на жулиени. Прибавете я в купата със зеленчуците. Залейте с дресинга. Сервирайте със сварените яйца и лука.
Как да оползотворим великденските яйца
Като си приготвим индонезийска салата
16486