Необходими продукти (за 1 порция):
1 краставица
1/2 глава червен лук
3-4 стръка тученица
1-2 стръка копър
1 скилидка чесън
2 супени лъжици орехи (ситно нарязани)
За дресинга:
1 чаена лъжичка мед
2 чаени лъжички винен оцет
4 чаени лъжички зехтин
щипка хималайска сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме краставицата на големи кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на тънки шайби. Поставяме ги в чиния за сервиране. Върху тях поръсваме листенцата на тученицата, копъра, накъсан на едри парчета, и орехите.
Най-добре е предварително да накиснем орехите за няколко часа.
За приготвянето на дресинга в подходяща купа сипваме меда, прибавяме солта и оцета. Разбъркваме съставките, докато медът се разтвори. Накрая добавяме зехтина. Поливаме салатата с дресинга и поднасяме.
Интересна и бърза салата
Свеж понеделник
21327