Хрупкаво, златисто хлебче

Идеалното допълнение за aпетитна разядка

3 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

400 г брашно
200 мл прясно мляко
40 мл олио
1 яйце
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 с. л. сол
нигела за поръсване

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в млякото. Оставя се да шупне. 

Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче. Наливат се млякото с маята и олиото. 

Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса. 

Тестото се разделя на две части, от които се разточват правоъгълници. 

Слагат се в тави с незалепващо покритие, намазани с олио. 

Мажат се с разбито яйце и се поръсват с нигела. 

Пекат се за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти