Необходими продукти:
400 г брашно
200 мл прясно мляко
40 мл олио
1 яйце
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 с. л. сол
нигела за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в млякото. Оставя се да шупне.
Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче. Наливат се млякото с маята и олиото.
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
Тестото се разделя на две части, от които се разточват правоъгълници.
Слагат се в тави с незалепващо покритие, намазани с олио.
Мажат се с разбито яйце и се поръсват с нигела.
Пекат се за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе