Халушки

Вкусно и питателно

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг картофи

400 г брашно

2 яйца

1-2 ч.л. сол

50 г краве масло

100 г сурово пушен бекон

200 г краве саламурено сирене

1/4 връзка див лук

Начин на приготвяне:

1. Обелете и настържете картофите на фино ренде. Изстискайте ги с ръце от водата.

2. Добавете брашното, яйцата и солта и разбъркайте, колкото да стане хомогенна сместа, без да прекалявате.

3. Сложете тестото върху добре набрашнена повърхност и го нарежете на много малки кубчета.

4. Сварете ньоките в подсолена вода на няколко порции. Щом изплуват на повърхността, са готови. Извадете ги с решетъчна лъжица.

5. Загрейте маслото в съд с незалепващо покритие и ги запържете до златисто. Прибавете и натрошеното сирене.

6. Нарежете бекона на кубчета и го сложете в студен тиган. Поставете го на котлона и бавно загрейте.

7. Сервирайте халушките със запържения бекон и нарязан на ситно див лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти