Необходими продукти:
500 г червени домати
300 г тиквички
2 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
1–2 дафинови листа
2 с. л. червен винен оцет
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Доматите се бланшират в кипяща вода за няколко секунди, след това се охлаждат в леденостудена. Обелват се и се нарязват на едри кубчета.
Лукът и морковите се обелват и се нарязват.
Тиквичката също се реже на едро.
Олиото се загрява в дълбок съд. В него се пускат обелените скилидки чесън и нарязаните лук, моркови и тиквички. Наливат се 50 мл вода и съдът се похлупва. Зеленчуците се задушават, докато омекнат.
Добавят се доматите и дафиновият лист и зеленчуците се варят, докато се превърнат в гъст сос.
Дафиновият лист се отстранява, зеленчуците се пюрират и се овкусяват със сол, черен пипер и оцет. Охлажда се и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Картофи с тиквички на фурна
Овесени кюфтенца със зеленчуци
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички